menu Home
Sport

Handbalsters Saturnus’72 ongeslagen aan de leiding

Paul | 2 juni 2024

door Hans Muntz

Na vijf wedstrijden staan de dames van Saturnus’72 nog steeds ongeslagen op de eerste plaats in de tweede klas. Zondag werd Helius 2 met 16-9 verslagen, rust 8-4. De tegenstander uit Hellevoetsluis was beduidend sterker dan de tegenstander van vorige week. Toen werd D.E.S.’72 uit Papendrecht, zonder ook maar enig tegendoelpunt, met 0-14 verslagen.

In de eerste helft waren de Ridderkerkers iets sterker dan de tegenstander. Met de uitstekend keepende Melissa van de Bosch in doel kon de thuisploeg toch al gauw het verschil maken. Via o.a. treffers van Joyce Tarmond en Melanie van der Linden kon bij rust een 8-4 voorsprong worden opgetekend. In het tweede deel trok Saturnus de wedstrijd verder naar zich toe. Demi Muller scoorde enkele keren fraai vanuit de hoek (12-6). Helius kon maar sporadisch door de verdediging breken en stuitte dan ook nog eens op keepster van de Bosch. In het verdere verloop van de wedstrijd was van de tegenstander weinig meer te dulden. Het gevolg was een mooie 16-9 overwinning.  

Zondag wacht in Rozenburg alweer de laatste uitwedstrijd bij Indus’67 (14.45 uur). Saturnus zal het dan wel moeten doen zonder enkele jonkies. Zij spelen dat weekend met het Beach team op een toernooi op Ameland. Saturnus staat met 10 uit 5 wedstrijden bovenaan. Conventus heeft 8 punten, uit met 11-15 gewonnen, samen met H.V.O.S. 2. Deze tegenstander komt op 16 juni nog op bezoek. Voor een kampioenschap in deze voorjaarcompetitie moet dus nog wel twee keer gewonnen worden.   

Melanie van der Linden goed op dreef (26) Foto Hans Muntz.
Melissa van de Bosch op nieuw sterk in het doel. Foto Hans Muntz

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.