Handbalsters Saturnus’72 ongeslagen kampioen

Paul | 16 juni 2024

door Hans Muntz

De dames van Saturnus’72 zijn zondag in de laatste competitiewedstrijd ongeslagen kampioen geworden van de voorjaarscompetitie. Alhoewel dit er halverwege de wedstrijd even niet naar uitzag. Maar uiteindelijk zeggevierde de dames met 21-19 over H.V.O.S. 2.

Met opnieuw enkele invallers van het Dames Midweeks Team (Silvia Bruggeman en Marleen Bellaart), de Beachhandbalsters hadden een toernooi in Stein (L), was de start veel belovend. Tegenstander H.V.O.S. stond op twee punter achter de Ridderkerkers en moest met ruime cijfers winnen om de eerste plaats binnen te halen. Het leek in het eerste deel van de wedstrijd er niet op dat het een spannende wedstrijd zou worden. Saturnus liep al gauw uit naar een ruime voorsprong (7-1). Niets leek het kampioenschap nog in de weg te staan toen de aanvalsmachine haperde. H.V.O.S. kwam terug in de wedstrijd (8-3) en legde het vuur nog verder aan de Ridderkerkse schenen. De vertwijfeling sloeg toe. Het werd 8-6 en toen de goed leidende scheidsrechter Sven Stok ook nog Marleen Bellaart voor twee minuten naar de kant zond greep H.V.O.S. haar kans. Het werd 8-8 bij rust. Ook na de peptalk van coach Renate Witsiers leek het spel na de rust niet te verbeteren. Het werd zelfs 8-11 waarbij aangetekend moet worden dat de paal en lat deze wedstrijd menig schot van Saturnus hebben gekeerd. Toch keerde de rust in het team van Saturnus terug. Er werd beter verdedigt, minder balverlies geleden en in de aanval liep het ook beter. Saturnus kwam terug op 12-12 en zelfs 13-12. Het vertrouwen groeide en het verschil werd drie treffers (17-14). Daarna werd nog even spannend tijdens een kort moment van concentratie verlies (17-15) en geluk dat paal en lat ook Saturnus goed gezind waren. Maar toen Brigitte Stout het verschil weer opvoerde was de buit binnen (20-16). In de laatste minuten dacht de ploeg al te kunnen feestvieren, maar verder dan 21-19 kwamen de gasten niet.

Voorzitter Jan Willem Steeman was na afloop trots op de dames die ongeslagen het kampioenschap in de tweede klas tijdens de voorjaarscompetitie hebben opgeëist. Hij benoemde ook de afwezige jonkies die in Limburg op het Beachveld actief waren. Gelukkig is de sfeer binnen de club zo goed dat de dames van het Midweeks Team zonder problemen willen invallen om het team compleet te maken. Hij kon dan ook alle spelers en coach Renate Witsiers de kampioensmedaille omhangen. De afwezigen en begeleidster Anita Stotijn krijgen hem later deze week. Met deze wedstrijd eindigt het seizoen van de handballers. Nog wat (Beach)trainingen en toernooitjes waarna het seizoen op 6 juli wordt afgesloten met een familiedag. Half augustus begint dan weer het nieuwe seizoen.