menu Home
Sport

Mooie prestaties en flinke groei Beachhandballers

Paul | 14 juli 2024

door Hans Muntz

Het Beachhandbalseizoen 2024 zit er helaas weer op. Er zijn door de Beachhandballers van Drechtsteden/Saturnus’72 hele mooie prestaties neergezet. Zelfs de Nederlandse Kampioenschappen waren in zicht terwijl de damessenioren en de jeugd mooi prestaties hebben geleverd.

De Jongens C hadden door hun 2e plaats en Fair Play prijs in Venlo zoveel punten verzameld dat ze op plek 8 in de ranking terecht zijn gekomen en dus onverwachts geplaatst waren voor het NK. Helaas was hier niet op gerekend en kon geen team op de been gebracht worden, waardoor dit aanbod moest worden afgewezen. Aangezien dit voor de jongens de eerste NK Beachtour was, biedt dit mooie perspectieven voor volgend jaar. Dan met meer ervaring en weer een jaartje ouder, hopen ze volgend jaar weer op een kans om het NK te halen!

De dames senioren hebben ook een goed seizoen gedraaid. Voor het eerst in de sterke dames senioren poule met een jong team en aardig wat nieuwe speelsters hebben ze een knappe 14e plaats behaald van de in totaal 50 deelnemende teams. Het seizoen werd afgesloten met een mooie 4e plaats en Fair Play prijs in Venlo. Dit biedt veel goeds voor de toekomst en ze hopen zelfs volgend seizoen zowel een dames  A junioren als een senioren team op de been te brengen. Maar hiervoor zijn nog wel nog extra  Beach speelsters nodig.

Ook de D-jeugd van Saturnus’72 heeft dit seizoen kennis gemaakt met Beachtoernooien. En voor hen was er een kleine competitie met verenigingen uit de regio. En zij hebben als proef meegedaan met 1 NK Beachtoernooi waar ze een verrassende 4de plek hebben behaald.

Volgens trainer Dylan Muller is er dit seizoen veel geleerd, mooi handbal gespeeld en vooral veel plezier gemaakt. “We kijken terug op een mooi seizoen! Met elke woensdag trainingen voor de NK Beachtour teams. En op de gezellige donderdag Beach-Eve voor alle jeugd van Saturnus’72 en Beachers van Drechtsteden. Waar we een paar jaar geleden met amper 10 spelers een pilot gingen draaien tikken we nu bijna 50 Beachers aan!”

In augustus komen we nog 2x bij elkaar om te trainen en het Beach seizoen af te sluiten. Kom jij uit de omgeving Ridderkerk/Drechtsteden en lijkt het jou ook leuk om te Beach handballen dan ben jij zeker welkom om een keer mee te komen trainen! De trainingen zijn op het Beach veld van Saturnus’72 op het Reyerpark.

Trainingen donderdag 22 en 29 augustus:

17.30-18.30 uur D jeugd

18.30-19.30 uur MC/MB

19:30-20:30 uur JC/JB

20:30-21:30 uur DA/DS

Met dank aan de sponsors Groosman, HDW Nederland, Fixier en Rieske konden de teams ook over nieuwe tenues beschikken.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.