menu Home
Gemeente Nieuws

Tour de France Femmes in Ridderkerk

Paul | 30 juli 2024

De grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld, de Tour de France Femmes, trekt dinsdag 13 augustus door Ridderkerk. De rensters rijden via de Oostmolendijk, de Vlietlaan, de Donkerslootweg, de Rotterdamseweg, de Populierenlaan en de Verbindingsweg richting Barendrecht. De doorkomst is tussen 10.40 en 11.00 uur.

Langs verschillende delen van de route is het mogelijk om de rensters aan te moedigen. Mocht u van plan zijn om in Ridderkerk langs te komen, attendeer ik u graag op het volgende: Jeugdwielertour 3×2 zal tijdens de doorkomst van de Tour de France Femmes aanwezig zijn op het parkeerplaats bij De Fakkel. De kinderen zullen met vlaggetjes langs de Populierenlaan staan om de rensters aan te moedigen. Een mooi moment waarbij een belangrijk Ridderkerks fietsevenement voor kinderen, de grootste wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld kruist. Het terrein voor De Fakkel kan dus een mooie uitvalsbasis zijn om verslag te doen van het evenement.

Wat is 3×2?

3×2 is een evenement uit Ridderkerk voor de jeugd tussen 8 en 16 jaar. Het jaarlijks terugkerende evenement wordt georganiseerd in de één na laatste week van de zomervakantie en is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waaraan ruim 200 jongens en meisjes meedoen en ruim 80 vrijwilligers. Het accent ligt tegenwoordig op het fietsen. Er wordt met uitzondering van de maandag op alle dagen gefietst. Op maandag worden de versierde fietsen van de deelnemers aan een strenge keuring onderworpen en tegelijkertijd werken de groepen een parkoers van spelletjes af. Op de fietsdagen wordt er met als vertrek- en aankomstplaats Ridderkerk een parkoers afgelegd van ongeveer 35 km. Elke dag doen de kinderen een zwembad aan.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.