menu Home
Gemeente Nieuws

Warme maar feestelijke doorkomst internationale wielrensters

Paul | 13 augustus 2024

Op dinsdag 13 augustus mocht Ridderkerk de  internationale wielertoppers van de Tour de France Femmes welkom heten. De rensters reden gemiddeld meer dan 40 kilometer per uur, dus het was spectaculair om hen door de gemeente te zien rijden. Ze konden dan ook rekenen op de aanmoedigingen van vele enthousiaste Ridderkerkers.

Rond kwart voor elf reed het vrouwenpeloton met 154 internationale toprensters via de Oostmolendijk Ridderkerk binnen. Ongeveer 20 minuten later reden ze de gemeente weer uit via de Verbindingsweg richting Barendrecht. De rit door Ridderkerk was onderdeel van de 67 kilometer lange tweede etappe van de vier etappes die zij in Nederland rijden. Op 13 augustus ging de route vanuit Dordrecht via de Alblasserwaard, Kinderdijk, Ridderkerk, Barendrecht en Rhoon naar de finish op de Boompjes in Rotterdam.

Stimulans jeugd

Drie Nederlandse ploegen deden mee, waaronder een aantal bekende Nederlandse toppers zoals Demi Vollering en Marianne Vos. Ondanks de hoge temperaturen stonden er mensen langs verschillende delen van de route om hen en de andere rensters aan te moedigen. Op de Populierenlaan werden zij luid toegejuicht door de jonge fietsers van de jeugdwielertour 3×2. Tijdens dit evenement voor de jeugd tussen 8 en 16 jaar fietsen 200 Ridderkerkse kinderen en jongeren een week lang door de regio.

Wethouder Henk van Os: “Ridderkerk kan terugkijken op een mooi evenement. Het is goed verlopen en we hebben laten zien hoe mooi Ridderkerk is. Samen met de jeugdige deelnemers van 3×2 hebben we de wielervrouwen aangemoedigd. Een mooie kans om onze jeugd te enthousiasmeren voor (top)sport.”

Eerste tourstart buiten Frankrijk

De Tour de France Femmes avec Zwift is de grootste internationale meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen ter wereld. Het is voor het eerst dat de start van de wedstrijd buiten Frankrijk plaatsvindt.

Na de Zuid-Hollandse tweedaagse trekt de Tour de France Femmes avec Zwift naar Zuid-Limburg voor een etappe van Valkenburg naar Luik. De vrouwen-Tour eindigt op zondag 18 augustus op l’Alpe d’Huez. Daar wordt duidelijk wie de opvolger wordt van de winnaars van de eerste twee edities, Annemiek van Vleuten (2022) en Demi Vollering (2023).

Foto’s: Jos Wesdijk

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.