RVVH wint Ridderkerktoernooi

Paul | 18 augustus 2024

door Wim de Rooij

Het was niet de vraag of maar wanneer RVVH de winst in het Ridderkerktoernooi naar zich toe zou trekken. Dinsdag had het met 4-2 van Slikkerveer gewonnen, terwijl Rijsoord na een goede eerste helft de wedstrijd tegen Bolnes bijna uit handen gaf. Echter shootouts brachten uitkomst en dus stonden RVVH en Rijsoord in de finale op zaterdagmiddag tegenover elkaar. RVVH had er al drie weken training op zitten tegen één week bij Rijsoord en de andere twee teams. Ook had de vierde divisionist in hun voorbereiding op de nieuwe competitie al meer wedstrijden gespeeld, omdat voor RVVH volgende week de competitie al begint. Rijsoord heeft nog enkele weken te gaan. Iedereen ging er dan ook van uit dat RVVH de winst naar zich toe zou trekken, maar dat ging minder makkelijk dan gedacht.

Over de eerste helft kan worden gezegd dat Rijsoord goed van zich af beet. De verdediging stond goed gepositioneerd en ondanks het aanvalsspel van RVVH kwamen de Kraaien nauwelijks in gevaar. En daar waar mogelijk werd er aangevallen en dat leverde ook kansen op. Zo miste Timo Versteeg met zijn hoofd op een haar na de bal om die doeltreffend in te kunnen koppen en na een half uur spelen was ook Lulu dicht bij een treffer, echter hij stuitte op doelman Kristijan Nicolic. Natuurlijk drong RVVH regelmatig aan, maar de verdediging van Rijsoord was steeds paraat.

In de tweede helft verwachtten de toeschouwers eenzelfde beeld, maar al na drie minuten verkeek doelman Elton Evora zich op een schot en zag hij de bal via zijn handen in het doel rollen. Gelukkig had de assistent een buitenspelsituatie gezien en dus werd het doelpunt afgekeurd. Nog eens vier minuten later moest Evora de bal weer uit het net halen, omdat RVVH de score opende; 0-1. De vreugde bij RVVH was echter van korte duur, omdat twee minuten later Lulu Luvienno de stand gelijktrok; 1-1. In de minuten daarna kon RVVH naar 1-3 uitlopen en onder andere door een eigen doelpunt van Timo Versteeg. Het was een periode dat Rijsoord wat minder vat op het spel van hun dorpsgenoten had. Het zou tevens de eindstand zijn, waarmee het de verwachte overwinning voor RVVH werd. Zeker op basis van de eerste helft heeft Rijsoord zich goed gepresenteerd en kan het daarop verder bouwen. Er volgen nog enkele oefenwedstrijden, waarin voldoende wedstrijdritme kan worden opgedaan. Zo wordt er volgende week om 14.30 uur in en tegen Monster geoefend.

Na afloop van de wedstrijd was er de prijsuitreiking, waarbij RVVH de eerste prijs mocht ophalen. Rijsoord, Slikkerveer en Bolnes volgen op de tweede, derde en vierde plaats. Ook gehuldigd werd Rijsoord O23, dat in het toernooi ook de eerste plaats haalde. Goed voor de V.V. Rijsoord, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.