Rijsoord oefent in en tegen Monster

Paul | 25 augustus 2024

door Wim de Rooij

Rijsoord heeft zaterdagmiddag in en tegen eersteklasser Monster geoefend. In een vrij matige wedstrijd werd het 4-2 in het voordeel van de thuisclub. Voor de rust scoorde de thuisclub tweemaal, maar kort na de rust kwam Rijsoord langszij om de winst uiteindelijk weer uit handen te geven. Onder de toeschouwers ook de spelers van het tweede elftal van Rijsoord, die hun wedstrijd met 1-2 hadden gewonnen.

Sportclub Monster heeft net als Rijsoord enkele bizarre seizoenen achter de rug. Echter daar waar Rijsoord vanuit de hoofdklasse stapsgewijs naar de derde klasse degradeerde was het Sportclub Monster dat door twee achtereenvolgende kampioenschappen van de derde naar de eerste klasse promoveerde. De club verwacht het dit seizoen wel lastig te krijgen, omdat er in die eerste klasse ook enkele teams zitten, die door degradatie vanuit de vierde divisie zijn gekomen en zo snel mogelijk weer terug willen keren.

Echter vanmiddag stond voor Monster de oefenwedstrijd tegen Rijsoord op het programma. Rijsoord heeft vorige week in de finale van het Ridderkerktoernooi tegen RVVH een goede indruk achter gelaten en de vraag was of deze trend zou kunnen worden doorgezet. Helaas bleek dat niet het geval en het zat ook nog eens tegen dat Timo Versteeg en Dogan Kulup al binnen het halve uur vervangen moesten worden. Hopelijk vallen de problemen mee en zijn beide spelers weer gauw van de partij. Rijsoord leverde een fletse wedstrijd af. Er werd veel balverlies geleden en bij het uitverdedigen werd de bal meer in de voeten van een tegenstander dan van een eigen speler gespeeld. Dat zorgde ervoor dat de thuisploeg met name in die eerste helft volop op de aanval kon spelen. Na twintig minuten kon de aanval van de thuisploeg vrij eenvoudig door de verdediging van Rijsoord lopen en het openingsdoelpunt scoren; 1-0. Nog eens twintig minuten eenzelfde spelbeeld en ook het resultaat was identiek; 2-0. Het aanwezig publiek vroeg zich af wat de oorzaak van de vele foute passes zou kunnen zijn. Lag het aan het feit dat er niet op kunstgras werd gespeeld? De technische staf zal het ongetwijfeld ook hebben gezien en hun conclusies hebben getrokken.

Goede thee

Na de rust werd doelman Jesse Verveer vervangen door Elton Evora. Bij Verveer waren bij een actie zijn vingers lichtelijk gekneusd. De doelman wilde doorspelen, maar de technische staf achtte het raadzamer hem te vervangen. Rijsoord kwam na de rust goed uit de kleedkamer en na drie minuten was er een eerste goede kans. Sjacco Meijer brak op rechts door en zette vanaf de achterlijn de bal scherp voor. Die werd echter een prooi voor één van de verdedigers van Monster in plaats van een aanvaller van Rijsoord. Dus was de kans verkeken, echter nog geen minuut later weer een aanval van Rijsoord en nu liet Meijer zich deze kans niet ontnemen; 2-1. Maar Rijsoord liet het er niet bij zitten en drie minuten later was er de gelijkmaker. Malivai Kloris trok de bal vanaf links voor en Kingsley Hout rondde perfect af; 2-2. Er had in die fase waarschijnlijk meer in gezeten, maar met net iets meer dan een half uur spelen sloeg de vlam in de pan. Een speler van de thuisploeg schoffelde een Rijsoordspeler onnodig en onbehouwen onderuit. Terwijl de scheidsrechter al op zoek was naar de rode kaart, vond Sjacco Meijer het nodig zich ermee te bemoeien. Dat was het sein dat twee elftallen zich ermee gingen bemoeien en ontstond er een totaal niet in de wedstrijd passend opstootje. Nadat de stofwolken waren opgetrokken konden de speler van de thuisploeg en Sjacco Meijer inrukken en werden zij vervangen door twee nieuwe spelers, zodat beide ploegen konden blijven oefenen. Rijsoord was echter na het incident kennelijk al klaar met de wedstrijd en moest nog twee doelpunten, waaronder één door een strafschop, toestaan. Dat bracht de einduitslag van 4-2 op het scorebord.

Dinsdagavond om 20.00 uur oefent Rijsoord thuis tegen eersteklasser Heinenoord. Hopelijk pakken de Kraaien de draad weer op en kan het een mooie oefenwedstrijd worden. Zaterdag gaat het weer om het ‘echhie’, wanneer het bekertoernooi begint. Rijsoord begint zaterdagmiddag om 14.30 uur op het Kraaiennest tegen VVGZ 2. De andere twee tegenstanders zijn Alblasserdam 1 en SSW 1 uit Dordrecht (beiden uit). De technische staf en spelers worden veel succes toegewenst.