RVVH wint boeiende openingswedstrijd tegen SC Feyenoord

Paul | 25 augustus 2024

door Theo Leenheer

RVVH opende thuis tegen SC Feyenoord met een leuke en boeiende eerste competitiewedstrijd. Aan een goed bezette Sportlaan eindigde het regiotreffen na een 1-1 ruststand in een verdiende 2-1 zege voor de Ridderkerkers.

Het begin van de thuisploeg was niet best. Het oogde wat gespannen en tot twee keer toe werd in de opbouw de bal knullig ingeleverd maar Max Edelaar en Jawad Bellahsan wisten mede door een prima keepende Kristijan Nikolic niet te profiteren. RVVH herpakte zich enigszins en zag Laurens de Witte binnen tien minuten aan de andere kant maar net iets te kort komen na een goede aanval over links. Daarna wat meer evenwicht in de wedstrijd zonder noemenswaardige kansen. Kort voor het half uur werd een afgeslagen bal door Patrick Lopes Martins da Veiga maar net voorlangs geschoten. Dit luidde een sterkere fase van de thuisclub in. Na ruim een half uur kwam de eerste goal van dit seizoen dan ook op het bord. Na weer een aanval via de linkerkant, werd de bal in eerste instantie weer weggewerkt, maar viel de rebound precies voor het schietgrage linkervoetje van Everton Pires Tavares, die de bal in de linkerbenedenhoek deponeerde, 1-0. Kort tegen de rust kwam Khalid Rahli na een combinatie met Maurice Lopes vrij voor keeper Stefan Kok. In plaats van zelf te schieten, besloot Rahli tot afgeven, waarna SC Feyenoord de zaak alsnog kon redden. Ook Lopes en de Witte kregen nog kansjes en een uitgekiend schot van Pires Tavares ging maar net over na een opbouwende fout bij de gasten. Uit het niets was het op slag van rust ineens weer gelijk. Een aanval en een voorzet over links bereikte de volledige vrijgelaten Jawad Bellahsan, die dankbaar het gaatje vond achter Nikolic, 1-1. Kort daarna was het rust.

Na de rust was RVVH het eerst weer gevaarlijk. Lopes, net naast getikt, en Jesse Eggers kopte ook net naast uit een corner. Daarna weer een sterkere fase van de Rotterdammers, die echter niet tot grote kansen kwamen of een prima keepende Nikolic op hun weg vonden. Zo bokste hij een gevaarlijke vrije trap Yarick Dorst buiten de palen. Na een drietal wissels aan RVVH zijde was Eggers met een snoeiharde kopbal na een corner van rechts bijna succesvol. De ingevallen good-old Marvin van der Pluijm redde echter op de doellijn. Een klein kwartier later was de RVVH aanvoerder wel succesvol. Een corner van rechts getrapt door Philip Dragon werd door Eggers hard en doeltreffend verlengd richting de verste paal waar de bal buiten bereik van de gasten binnenviel, 2-1 en tot grote Ridderkerkse vreugde leidend. RVVH moest nog een kwartier vol zien te houden om de eerste drie punten binnen te halen. Dat lukte zonder al te grote problemen. Een gevaarlijk ogend schot van Edelaar kon met wat moeite gekeerd worden door Nikolic, maar eigenlijk bleef het daar wel bij. Toen de degelijk leidende scheidsrechter R. van der Werff na bijna vier minuten blessuretijd affloot was de blijdschap en opluchting groot bij RVVH. Een bij vlagen goede wedstrijd werd bekroond met drie hele mooie punten in de ouverture van het nieuwe seizoen.

RVVH – SC Feyenoord 2-1 (1-1)

32. Pires Tavares 1-0
45. Bellahsan 1-1
78. Eggers 2-1