menu Home
Gemeente Nieuws

Recycletarief succesvol, college Hendrik Ido Ambacht onderzoekt alternatieven voor pbd-inzameling

Paul | 16 oktober 2024

Dinsdagavond 15 oktober informeerde het college samen met HVC de gemeente­raad over de resultaten van het recycletarief. De hoofdboodschap na zes maanden: het recycletarief doet wat het moet doen en de gemeente onderzoekt alternatieven voor de inzameling van plastic, blik en drankpakken (pbd).

Sinds 1 januari 2024 is in Hendrik-Ido-Ambacht het recycletarief ingevoerd. Het doel: het vergroten van recyclebare stromen, het verminderen van de hoeveelheid restafval en een rechtvaardige(r) verdeling van de kosten.

De resultaten na zes maanden laten zien dat het recycletarief doet wat het moet doen: de hoeveelheid restafval is sterk verminderd en in de andere stromen is de hoeveelheid ingezamelde grondstoffen gelijk gebleven of toegenomen.

Punt van aandacht is de huidige vorm van pbd-inzameling. De plastic zakken zorgen voor ergernis en een toenemende hoeveelheid zwerfafval. Het college hoort de roep uit de samenleving en werkt aan een inwonersonderzoek over andere manieren van inzamelen waarin per alternatief de gevolgen voor milieu, service en kosten worden meegenomen. Inwoners worden met de tijd verder over dit onderzoek geïnformeerd.  

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.