menu Home
Gemeente Nieuws

Burgemeester van Ambacht sluit bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

Paul | 23 oktober 2024

Met ingang van 23 oktober 2024 is het bedrijfspand aan de Noordeinde 140 in Hendrik-Ido-Ambacht op last van de burgemeester voor de duur van zes maanden gesloten. In het bedrijfspand werd op 28 augustus 2024 een hennepkwekerij gevonden. Met de sluiting van het pand stopt de gemeente de criminele activiteiten op deze locatie.

Burgemeester Patrick van der Giessen: “De productie en handel van drugs verstoort in grote mate de openbare orde en veiligheid. Dit vinden wij onacceptabel. Met het sluiten van het bedrijfspand geven wij dan ook een duidelijk signaal af.”

De hennepkwekerij werd in augustus ontdekt tijdens een integrale controle van de gemeente. Direct na de ontdekking is het pand overgedragen aan de politie en doorzocht. Tijdens de doorzoeking werden in het pand een hennepkwekerij en een kweektent aangetroffen.

“Misdaad mag niet lonen en de vervlechting van boven- en onderwereld moeten wij zoveel mogelijk voorkomen. Daarnaast is een hennepkwekerij brandgevaarlijk en vormt deze een direct gevaar voor de omliggende panden. Met deze sluiting worden ongewenste activiteiten uit het bedrijfspand geweerd, noodzakelijk voor een betrouwbaar ondernemersklimaat”, aldus de burgemeester.

Bij de sluiting van het pand is deze verzegeld; niemand mag het pand in. Het betreden van het pand en daarmee verbreken van de verzegeling is strafbaar (artikel 199 Wetboek van Strafrecht).

Meld Misdaad Anoniem

Ziet u in uw omgeving een verdachte situatie in of rondom een woning of een bedrijfspand?  Maak hiervan dan melding bij de politie. Blijft u liever anoniem, dan kunt u uw melding doen via Meld Misdaad Anoniem. Zowel de politie als de gemeente krijgen de melding (hieruit is niet af te leiden wie de informatie heeft doorgegeven) en kunnen een onderzoek instellen.

Melden bij Meld Misdaad Anoniem kan door te bellen met 0800-7000 of online via meldmisdaadanoniem.nl.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.