menu Home
AlgemeenPolitiek

Nieuwe cursus voor aanstaande (groot)ouders, verzorgers of betrokkenen

Paul | 23 oktober 2024

Echt voor Ridderkerk heeft onder andere veiligheid, onderwijs en ontwikkeling van baby’s en kinderen hoog in het vaandel staan. Daarom organiseren wij op 5 woensdagavonden in november/december een cursus “De ontwikkeling van en eerste hulp aan baby’s en kinderen” aan voor (a.s.) ouders, grootouders, verzorgers of betrokkenen bij kinderen.

Ontwikkeling en motoriek
Op deze avonden wordt nader ingegaan op de motorische ontwikkeling van baby’s tot tieners, evenals voorkomende aandoeningen die van invloed zijn op de motoriek. Voormalig kinderfysiotherapeut Hanneke Emmerich zal dit gedeelte voor haar rekening nemen.

EHBO aan kind of baby
Na een korte pauze zal Cora van Vliet, gecertificeerd EHBO en reanimatie-instructeur, ingaan op diverse vormen van EHBO bij ongelukken in en rond het huis. Denk daarbij aan breuken, verzwikkingen, kneuzingen, bloedneus of tand door de lip. Maar ook wat te doen bij kinderziektes, steken en beten door insecten of brandwonden. Tevens wordt er praktijktraining gegeven in baby- en kinderreanimatie en het oplossen van verstikkingen.

Cursusinformatie
De cursus vindt plaats op de woensdagavonden 13, 20 en 27 november, 4 en 11 december, van 19.30 uur tot 21.45 uur. Locatie: Gilde Ridderkerk, gemeentehuis van Ridderkerk, 3e etage.


Het cursusbedrag is € 5,- per persoon per avond. Voor echtparen geldt een gereduceerd tarief van €4,- per persoon per avond. U schrijft zich in voor de hele cursus door het opsturen van een inschrijfformulier. Dit kan worden aangevraagd via info@echtvoorridderkerk.nu  of bij Cora van Vliet op 06 5516 8311.

Written by Paul

Comments

This post currently has no comments.

Leave a Reply


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.




This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.