Uitgedund handbalteam van Saturnus komt in Rolde te kort

Paul | 14 oktober 2024

door Hans Muntz

Maar liefst vier basis spelers waren om uiteenlopende redenen zondag afwezig in de uitwedstrijd van Saturnus’72 in Rolde. Het uitgedunde team kon tegenstander Unitas maar één helft bijhouden met een 37-26 eindstand tot gevolg.

In het verre Rolde speelde de mannen van Saturnus zondag voor de competitie hun tweede wedstrijd. Door omstandigheden mistte de ploeg vier basis spelers maar kon toch een goede eerste helft op de mat worden leggen. Zelfs coach Remco de Jong kwam voor het eerst sinds ruim een jaar weer eens binnen de lijnen. Assistent Rik Streefland nam dan langs de lijn de honneurs waar. In de eerste helft kon de ploeg uit Ridderkerk Unitas goed bijhouden. “Met één wisselspeler en keeper was het niet verstandig om op de break-out te spelen. Hierdoor kon Saturnus de snelheid uit de wedstrijd houden en waar mogelijk rust pakken. Unitas had het moeilijk om door de gesloten verdediging heen te komen. Bij rust was het verschil minimaal (16-15). Na gelang de wedstrijd vorderde verloor Saturnus de greep op de wedstrijd. Dit was ook terug te vinden in de tijdstraffen. Zes keer voor Saturnus tegen maar één keer voor de thuisploeg. Uiteindelijk moest de ploeg buigen en werd met 37-26 verloren.

De Jong was na afloop toch redelijk tevreden over het verloop van de wedstrijd. “We wisten dat we deze competitie af en toe een speler moeten missen. Deze zondag was dit met 4 afwezigen wel een grote uitzondering. Verplaatsen naar een doordeweekse avond is met de afstand naar Rolde van bijna 250 kilometer geen optie. Daarom kan ik leven met deze ingecalculeerde nederlaag. Zeker in de eerste helft deden we het goed.” Zaterdag gaat de competitie weer verder in eigen zaal. Na twee uitwedstrijden komt nu Groene Ster uit Zevenbergen op bezoek. Aanvang van deze wedstrijd is 20.30 uur. Voor deze wedstrijd spelen de dames hun eerste wedstrijd. Om 19.00 uur komt Saturnus Leiden op bezoek.

Remco de Jong éénmalig terug binnen de lijnen.
Remco de Jong éénmalig terug binnen de lijnen 2.